Elev italian în vârstă de 17 ani, arestat după ce a venit cu o puşcă la liceu

Un elev italian în vârstă de 17 ani a fost arestat de către carabinieri, după ce a adus sâmbătă dimineaţa o puşcă de vânătoare în incinta unui liceu de la Desenzano, în Lombardia (nord), au anunţat carabinierii citaţi de presa italiană.

216 afișări
Imaginea articolului Elev italian în vârstă de 17 ani, arestat după ce a venit cu o puşcă la liceu

Elev italian în vârstă de 17 ani, arestat după ce a venit cu o puşcă la liceu (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Tânărul, purtând o ţinută de camuflaj, a fost reţinut de către carabinieri, în acest mic oraş de pe malul Lacului Garda. El nu se mai afla, la momentul reţinerii, în posesia puştii, pe care a ascuns-o într-o sală de clasă. Arma a fost găsită ulterior.

În primul interogtoriu, el le-a spus carabinierilor că nu a intenţionat să rănească colegi sau profesori, ci doar să îşi exprime disperarea, într-un act demonstrativ, făcându-şi rău lui însuşi, scrie presa.

"M-am săturat de lume, vream să termin cu ea", ar fi mărturisit adolescentul, care nu era cunoscut ca având un comportament violent sau că ar fi avut probleme, scrie Corriere della Sera în ediţia online.

El ar fi vorbit "împotriva războiului", în momentul reţinerii.

Ţinuta elevului, venit la cursuri îmbrăcat cu haine de camuflaj de tip militar, i s-a părut suspectă unei profesoare care îl cunoştea.

Un moment scurt de tensiune a avut loc către ora locală 10.00 (12.00,ora României), când majoritatea celor aproximativ 1.000 de elevi a ieşit de la cursuri şi se afla în curtea Liceului Bagatta, cu ocazia marcării sfârşitului anului şcolar.

Puşca a rămas iniţial ascunsă, împreună cu aproximativ 30 de cartuşe, într-o cutie în care tânărul îşi punea de obicei o chitară electronică, potrivit presei.

În curte, în timpul pauzei, adolescentul a scos arma din cutie şi a arătat-o tuturor. Profesoara l-a informat pe directorul Francesco Mulas.

Acesta a activat rapid măsurile de securitate, declanşând alarma de incendiu şi evacuarea imediată a şcolii. Băiatul a încercat să fugă, dar a fost reţinut de carabinieri, veniţi rapid la liceu de la o cazarmă aflată în apropiere.

"Am reacţionat, dar suntem nemulţumiţi că pot avea loc asemenea lucruri", a declarat el pentru agenţia italiană ANSA.

Tânărul, fiul unui cuplu care locuieşte în cartierul în care se află liceul, a fost arestat pentru port ilegal de armă într-o instituţie de învăţământ. Motivele gestului său nu sunt clare, putând fi vorba despre un simplu act rebel sau despre o încercare de sinucidere.

Adolescentul în vârstă de 17 ani pare să fie "un băiat absolut normal, provenind dintr-o familie absolut normală", a comentat directorul. Anumite surse, citate de presă, afirmă că acesta s-ar fi temut de rezultate şcolare slabe.

El a luat puşca de vânătoare a tatălui său, deţinută legal.

În mai multe ţări occidentale, în ultima perioadă, tineri înarmaţi, afectaţi de o criză sau dezechilibraţi, au intrat în locuri publice, uneori în şcoli, sinucigându-se în faţa persoanelor prezente sau deschizând focul asupra acestora. Uneori, un fenomen de imitare poate juca un rol în comiterea unor asemenea fapte.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici