Emiratele Arabe Unite vor susţine propunerile ONU pentru noi discuţii de pace privind Yemen

Emiratele Arabe Unite vor susţine propunerile Naţiunilor Unite pentru reluarea discuţiilor de pace privind Yemen, a declarat ministrul de Externe Anwar Gargash în urma unei întrevederi cu reprezentantul ONU pentru Yemen, Martin Griffith, relatează site-ul agenţiei Reuters.

163 afișări
Imaginea articolului Emiratele Arabe Unite vor susţine propunerile ONU pentru noi discuţii de pace privind Yemen

Emiratele Arabe Unite vor susţine propunerile ONU pentru noi discuţii de pace privind Yemen

Afirmaţiile au fost făcute la două săptămâni de când reprezentanţii rebelilor huthi au refuzat să se prezinte la discuţiile pentru pace desfăşurate la Geneva, acuzând coaliţia coordonată de Arabia Saudită că le-ar fi blocat posibilitatea de a călători.

"Am avut discuţii foarte productive privind Yemenul, astăzi, cu reprezentantul special Martin Griffith. Ne-am reafirmat susţinerea pentru procesul coordonat de ONU. Vom susţine propunerile ONU pentru noi discuţii", a declarat Anwar Gargash.

O coaliţie de state arabe coordonată de Arabia Saudită a intervenit militar în războiul civil din Yemen, susţinând forţele guvernamentale care se confruntă cu rebelii houthi sprijiniţi de Teheran. Iranul şi Arabia Saudită sunt în competiţie pentru influenţă în Orientul Mijlociu, având păreri opuse şi în ceea ce priveşte războiul civil din Siria şi criza diplomatică din zona Golfului Persic.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici