Emisarul chinez începe turneul pentru soluţionarea conflictului din Ucraina

Emisarul chinez Li Hui, însărcinat cu eforturile diplomatice pentru oprirea războiului din Ucraina, se va deplasa în Franţa, Germania, Rusia şi Polonia, după vizita la Kiev, afirmă surse diplomatice citate de cotidianul Le Figaro.

504 afișări
Imaginea articolului Emisarul chinez începe turneul pentru soluţionarea conflictului din Ucraina

Li Hui, emisarul chinez pentru Afaceri Eurasiatice, se va afla marţi şi miercuri în Ucraina, conform unui oficial guvernamental de la Kiev.

În afară de Ucraina şi Polonia, Li Hui se va deplasa în Franţa, Germania şi Rusia, "în scopul rezolvării pe cale politică a crizei ucrainene", conform Ministerului de Externe de la Beijing.

Vineri, 19 mai, Li Hui va efectua o vizită la Varşovia, au confirmat oficiali din cadrul Ministerului polonez de Externe.

China va continua să pledeze pentru negocieri între Rusia şi Ucraina, a afirmat săptămâna trecută, în Germania, ministrul chinez de Externe, Qin Gang.

Ministerul chinez de Externe a prezentat recent un proiect privind un "plan de pace" între Kiev şi Moscova. Beijingul a propus un armistiţiu durabil şi negocieri de pace, prin susţinerea principiului respectării "suveranităţii, independenţei şi integrităţii teritoriale". În acelaşi timp, China a insistat pentru tratarea cu seriozitate a "intereselor legitime de securitate ale tuturor naţiunilor", sugerând susţinere pentru argumentaţia Rusiei privind obţinerea de garanţii de securitate din partea Statelor Unite şi NATO. Deşi a salutat iniţiativa de pace avansată de China, Rusia a insistat pentru recunoaşterea anexării regiunilor din sud-estul Ucrainei, în timp ce Ucraina a condiţionat orice armistiţiu între armata ucraineană şi forţele militare ruse de revenirea la frontierele Ucrainei din anul 1991.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici