Emmanuel Macron acuză Rusia, de la tribuna ONU, că a generat revenirea "imperialismelor"

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a acuzat Rusia, în discursul rostit la reuniunea Adunării Generale ONU, că a generat revenirea "imperialismelor" şi a cerut relansarea procesului diplomatic pentru oprirea războiului din Ucraina, admiţând că acest lucru poate avea loc doar dacă vrea şi Kievul.

1379 afișări
Imaginea articolului Emmanuel Macron acuză Rusia, de la tribuna ONU, că a generat revenirea "imperialismelor"

"Începând din 24 februarie, asistăm la revenirea erei imperialismelor şi a coloniilor. Franţa le refuză şi va căuta cu obstinaţie pacea", a afirmat Emmanuel Macron, în discursul rostit marţi la reuniunea Adunării Generale a Naţiunilor Unite, în New York.

Macron a îndemnat Rusia să "oprească anexarea regiunilor ucrainene" şi a cerut relansarea procesului de pace, "dacă îl vrea Ucraina şi Rusia acceptă buna-credinţă".

Invazia rusă în Ucraina a deschis calea "altor războaie de anexare, în Europa, dar, poate că mâine şi în Africa, Asia sau în America Latină. Avem de făcut o alegere simplă, între război şi pace", a subliniat preşedintele Franţei, conform postului BFMTV.

Emmanuel Macron a îndemnat toate naţiunile să condamne ferm războiul Rusiei în Ucraina. "Cei care tac astăzi servesc în secret, cu o anumită complicitate, cauza unui nou imperialism, un cinism contemporan care erodează ordinea internaţională fără de care pacea nu este posibilă", a atras atenţia preşedintele Franţei.

Înaintea discursului de la reuniunea Adunării Generale ONU, Emmanuel Macron a criticat vehement planul Administraţiei Vladimir Putin de a organiza referendumuri penru anexarea regiunilor ucrainene Doneţk, Lugansk, Zaporijie şi Herson. "Aceste iniţiative nu au nicio existenţă legală" şi nu vor fi recunoscute de comunitatea internaţională, a subliniat preşedintele Franţei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici