Emmanuel Macron: Franţa are DOVEZI că regimul de la Damasc a comis atacul chimic din Siria

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a declarat, joi, că Franţa are dovezi că regimul de la Damasc a comis atacul chimic din oraşul sirian Douma, adăugând că va decide dacă va ataca Siria doar când va avea toate informaţiile necesare, informează site-ul agenţiei de presă Reuters.

4244 afișări
Imaginea articolului Emmanuel Macron: Franţa are DOVEZI că regimul de la Damasc a comis atacul chimic din Siria

Emmanuel Macron: Franţa are DOVEZI că regimul de la Damasc a comis atacul chimic din Siria

”Echipele noastre au lucrat la asta toată săptămâna şi vom lua o decizie atunci când vom considera că va fi folositoare şi eficientă”, a declarat preşedintele francez.

Macron a precizat că Parisul a stabilit că regimul Bashar al-Assad a folosit arme chimice în oraşul sirian Douma la data de 7 aprilie.

În acelaşi context, preşedintele american Donald Trump a avertizat Rusia, miercuri, că va desfăşura acţiuni militare în Siria, acuzând Moscova pentru susţinerea preşedintelui sirian Bashar al-Assad şi ca reacţia la atacul chimic atribuit regimului de la Damasc în urma căruia au murit peste 70 de persoane.

Rusia a avertizat Occidentul împotriva unui atac asupra Siriei, care este de asemenea susţinută de Iran. Moscova consideră că atacul chimic produs la periferia Damascului a fost comis de organizaţia umanitară insurgentă Căştile Albe, fiind o înscenare.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici