Emmanuel Macron vrea să elimine pesticidele într-un ritm accelerat. „Vreau ca preşedinţia franceză a Uniunii Europene să abordeze acest subiect”

Emmanuel Macron s-a angajat vineri să desfăşoare „o iniţiativă puternică (...) de eliminare într-un ritm accelerat a pesticidelor” atunci când Franţa va avea preşedinţia rotativă a Uniunii Europene, în timp ce agricultura franceză se luptă să-şi reducă dependenţa de sinteza pesticidelor, relatează Le Figaro.

1231 afișări
Imaginea articolului Emmanuel Macron vrea să elimine pesticidele într-un ritm accelerat. „Vreau ca preşedinţia franceză a Uniunii Europene să abordeze acest subiect”

„Vreau ca preşedinţia franceză a Uniunii Europene să abordeze acest subiect al pesticidelor şi mă angajez aici la o iniţiativă puternică (...) de eliminare într-un ritm accelerat a pesticidelor", a declarat Emmanuel Macron, fără a oferi mai multe detalii, la deschiderea Congresului Mondial al Uniunii Internaţionale pentru Conservarea Naturii (IUCN) de la Marsilia.

Macron a mai punctat că mişcarea trebuie să fie una la nivelul întregii Uniuni pentru a avea succes.

Parisul va prelua preşedinţia rotativă a UE în prima jumătate a anului 2022.

Eliminarea pesticidelor, o misiune grea:

Vânzările de pesticide chimice au crescut în 2020 în Franţa, stocurile fiind acumulate de fermieri care anticipează restricţii.

De la Grenelle de l'Environnement de la sfârşitul anului 2007, care a stabilit un obiectiv de reducere a utilizării pesticidelor sintetice cu 50% în zece ani, planurile succesive au eşuat.

Nici „eliminarea glifosatului” promisă de Emmanuel Macron nu s-a concretizat. Multe culturi se luptă să se descurce fără acest erbicid sintetic, care este la fel de controversat pe cât de eficient, autorizat în prezent până la sfârşitul anului 2022 în Uniunea Europeană.

Totuşi o reglementare clară la nivelul UE ar putea avea un succes, iar Macron mizează pe cele 6 luni în care Franţa va deţine preşedinţia pentru a trece un astfel de proiect.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici