Enrico Letta a început consultări în vederea formării unui nou guvern italian

Enrico Letta, un moderat de stânga desemnat să formeze un nou guvern italian, a început joi dimineaţa consultări în vederea formării cât mai rapide a unui executiv alcătuit din reprezentanţi ai stângii şi dreptei.

83 afișări
Imaginea articolului Enrico Letta a început consultări în vederea formării unui nou guvern italian

Enrico Letta (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Letta, desemnat de preşedintele Giorgio Napolitano, s-a prezentat în Camera Deputaţilor, unde a început o serie de întâlniri, către ora locală 9.00 (10.00, ora României) cu delegaţia unui mic partid, "Stânga, Ecologie şi Libertate".

El se va întâlni joi cu reprezentanţi ai tuturor celorlalte partide, inclusiv Poporul Libertăţii (PdL) condus de Silvio Berlusconi, iar în final va discuta cu Mişcarea 5 Stele (M5S) condusă de Beppe Grillo.

În ceea ce priveşte calendarul, obiectul lui Letta, potrivit presei italiene, ar fi întocmirea până sâmbătă a unei liste scurte cu membri ai unui guvern (18 miniştri, dintre care 12 cu portofolii) şi prezentarea marţi a noului guvern în Parlament, pentru un vot de încredere.

În cazul în care un guvern Letta reuşeşte să treacă de această probă, acest lucru ar putea permite Italiei să iasă din blocajul politic rezultat în urma alegerilor de la 24 şi 25 februarie, care nu a condus la formarea unei majorităţi guvernamentale clare în Parlament.

Stânga deţine o majoritate absolută în Camera Deputaţilor, Senatul fiind împărţit în trei blocuri, şi anume Partidul Democrat (PD, stânga), PdL şi M5S.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici