Erdogan ACUZĂ Olanda că se comportă ca o "republică BANANIERĂ" şi ameninţă că "va plăti" / Preşedintele Turciei a mulţumit Franţei pentru că a permis vizita ministrului turc de Externe

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a acuzat Olanda că se comportă ca o "republică bananieră" şi a ameninţat că "va plăti" pentru ce a făcut, atunci când a interzis celor doi ministri turci accesul pe teritoriul sau. Pe de altă parte, preşedintele Turciei a mulţumit Franţei pentru că a permis vizita ministrului turc al Afacerilor Externe, Mevlut Cavusoglu, care doreşte promovarea referendumului din luna aprilie din ţara sa, relatează Le Figaro online.

7525 afișări
Imaginea articolului Erdogan ACUZĂ Olanda că se comportă ca o "republică BANANIERĂ" şi ameninţă că "va plăti" / Preşedintele Turciei a mulţumit Franţei pentru că a permis vizita ministrului turc de Externe

Recep Erdogan, preşedintele Turciei, a mulţumit Franţei pentru că a permis vizita ministrului turc de Externe

Potrivit Daily Express, într-un moment de furie, preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a acuzat Olanda că se comportă ca o  "republică bananieră", şi a ameninţat că acţiunile părţii olandeze nu vor rămâne fără urmări, "va plăti preţul".

"Le vom preda diplomaţia internaţională", a declarat Erdogan, potrivit BBC.

Anterior, Erdogan a reiterat comparaţia între decizia Olandei de a interzice aterizarea la Rotterdam a avionului în care se afla ministrul turc afla şi "nazismul". El a afirmat că tratamentul aplicat oficialului tuc se traduce printr-o creştere a nivelului de "rasism şi fascism" şi a promis că "această ţară va plăti preţul".

Erdogan a mulţumit în schimb Franţei că a autorizat vizita şefului său al diplomaţiei. "Franţa nu a căzut în această capcană", a spus el.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici