ERUPŢIE VULCANICĂ în Indonezia: Mii de oameni au fost evacuaţi

Aproape 6.000 de persoane au fugit din propriile locuinţe pe Insula indoneziană Sumatra, după erupţia unui vulcan din care ieşeau coloane de fum impresionante luni, au anunţat surse oficiale.

393 afișări
Imaginea articolului ERUPŢIE VULCANICĂ în Indonezia: Mii de oameni au fost evacuaţi

ERUPŢIE VULCANICĂ în Indonezia: Mii de oameni au fost evacuaţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Vulcanul Sinabung, situat în nordul Sumatra (nord-vestul Indoneziei), a început să erupă duminică dimineaţa, aruncând pietriş şi cenuşă peste satele din zonă.

"Numărul persoanelor evacuate este de 5.956", majoritatea provenind din şase sate situate într-o rază de trei kilometri în jurul vulcanului, a anunţat Sutopo Purwo Nugroho, un purtător de cuvânt al Agenţiei Naţionale pentru Catastrofe.

Locuitorii s-au refugiat în biserici, moschei sau clădiri aparţinând autorităţilor, a precizat reprezentantul local al Agenţiei, Asren Nasution.

Coloane de fum negru ieşeau din vulcan luni.

Vulcanul, care era inactiv de aproape un secol, a erupt în august, apoi în septembrie 2010, obligând aproximativ 12.000 de persoane să fugă din zonă.

Indonezia, situată pe "Cercul de foc al Pacificului", unde plăcile tectonice intră frecvent în coliziune, are zeci de vulcani activi.

În 2010, o serie de erupţii ale unuia dintre cei mai periculoşi, Merapi, pe Insula centrală Java, a provocat moartea a peste 350 de persoane.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici