EŞEC militar al Coreei de Nord: Un "submarin de vânătoare" s-a scufundat, provocând moartea unui număr neprecizat de marinari - FOTO

Coreea de Nord a dezvăluit că una dintre navele sale război s-a scufundat luna trecută, provocând moartea unui număr neprecizat de marinari, într-un gest rar de recunoaştere a unui eşec militar.

25330 afișări
Imaginea articolului EŞEC militar al Coreei de Nord: Un "submarin de vânătoare" s-a scufundat, provocând moartea unui număr neprecizat de marinari - FOTO

EŞEC militar al Coreei de Nord: Un "submarin de vânătoare" s-a scufundat, provocând moartea unui număr neprecizat de marinari (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Presa de stat nord-coreeană a relatat despre vizita efectuată de Kim Jong-un la un cimitir naval, la un memorial dedicat membrilor echipajului "submarinului de vânătoare numărul 233". Liderul nord-coreean apare în fotografii făcute în cursul vizitei, lângă aproximativ 12 pietre de mormânt pe care este inscripţionată data 13 octombrie, relatează BBC News online.

Nava se afla într-o misiune de luptă, potrivit presei, care nu oferă informaţii suplimentare. "Submarinul de vânătoare numărul 233 a căzut la datorie în timp ce efectua misiuni de luptă, la jumătatea lui octombrie", a anunţat agenţia de stat KCNA.

În imagini, Kim Jong-un apare însoţit de o serie de oficiali, în timp ce vizitează acest momorial din care fac parte mai multe pietre de mormânt, pe care sunt inscripţionate imagini.

Coreea de Nord deţine una dintre cele mai mari armate din lume, însă echipamentele acesteia sunt vechi şi depăşite moral.

Potrivit presei sud-coreene, care citează surse neprecizate, nava de război s-ar fi scufundat tocmai din cauza vechimii. Incidentul s-ar fi petrecut în cursul unui exerciţiu, în largul portului Wonsan, situat pe coasta de est a Peninsulei Coreea.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici