Evo Morales, ales detaşat pentru al treilea mandat la conducerea Boliviei - exit poll

Preşedintele bolivian în exerciţiu Evo Morales a obţinut duminică al treilea mandat cu o majoritate zdrobitoare, potrivit primelor sonaje efectuate la ieşirea din secţiile de votare, care-i atribuie 61% din voturile exprimate.

577 afișări
Imaginea articolului Evo Morales, ales detaşat pentru al treilea mandat la conducerea Boliviei - exit poll

Evo Morales (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit rezultatelor institutelor Mori şi Ipsos, preluate de posturi de televiziune, preşedintele de stânga în exerciţiu a obţinut o victorie detaşată în toate departamentele ţării, cu excepţia Beni (nord-est), unde s-a impus rivalul său Samuel Doria Medina din cadrul partidului Unitate Democrată. El obţine, astfel, un nou mandat de cinci ani.

Departamentul Santa Cruz, mult timp bastionul opoziţiei şi cel mai prosper din ţară, a votat pentru Morales (49%), rivalul său Medina obţinând doar 38% din sufragii.

La anunţul primelor rezultate, mii de susţinători ai lui Morales au ieşit în Piaţa Murillo din La Paz, unde se află palatul prezidenţial.

Evo Morales, care are aproape 40 de puncte procentuale avans în aproape toate regiunile, "şi-a consolidat poziţia în estul ţării, unde a obţinut un scor excelent", de aproape 50%, a declarat pentru presă Walker San Miguel, un fost ministru al Apărării al primului preşedinte amerindian din Bolivia.

Formaţiunea lui Morales ar obţine, de asemenea, 111 dintre cele 130 de mandate din Camera inferioară a Parlamentului şi 25 dintre cele 36 de mandate de senator.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici