Explozia produsă duminică în Liverpool este considerată act terorist / Autorul atacului a murit

Autorităţile britanice consideră act terorist explozia produsă duminică în faţa unui spital din oraşul Liverpool, soldată cu rănirea unei persoane şi moartea presupusului autor al atacului, informează BBC News.

1338 afișări
Imaginea articolului Explozia produsă duminică în Liverpool este considerată act terorist / Autorul atacului a murit

Sursa foto: profimedia

Un taxi a explodat şi a luat foc, duminică, în faţa unui spital din Liverpool. Incidentul a avut loc cu puţin timp înainte de păstrarea unui moment de reculegere cu ocazia Zilei Comemorării.

Şoferul taxiului a fost rănit şi este spitalizat în urma exploziei. Pasagerul taxiului, considerat autorul atacului, a murit. Conform autorităţilor, pasagerul avea asupra sa un dispozitiv exploziv improvizat.

Atacul este considerat act terorist, iar "motivele urmează să fie stabilite", a declarat luni Russ Jackson, şeful Diviziei antiterorism din zona Liverpool.

Patru indivizi suspectaţi de complicitate cu autorul atacului au fost reţinuţi.

Primarul oraşului Liverpool, Joanne Anderson, a declarat că şoferul taxiului este considerat erou pentru că l-a închis în maşină pe autorul atacului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici