EXPLOZIE a unui oleoduct, în China: Cel puţin 35 de oameni au murit - FOTO

Cel puţin 35 de persoane au murit în urma unei explozii, care a avut loc vineri, la o conductă de petrol din estul Chinei, ţară în care accidentele industriale sunt frecvente.

292 afișări
Imaginea articolului EXPLOZIE a unui oleoduct, în China: Cel puţin 35 de oameni au murit - FOTO

EXPLOZIE a unui oleoduct, în China: Cel puţin 35 de oameni au murit - FOTO (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Explozia a fost atât de puternică încât mai multe maşini aflate în apropiere au fost răsturnate, iar carosabilul a fost puternic deteriorat, se arată în fotografiile difuzate pe Internet.

Bilanţul iniţial, furnizat de autorităţile municipale, indica 22 de decese, iar numărul celor răniţi nu era încă stabilit.

O scurgere de petrol a fost constatată, cu câteva ore înaintea catastrofei, la conducta care aparţine gigantului petrolier chinez Sinopec.

Explozia s-a produs în momentul în care lucrătorii încercau să oprească scurgerea, au explicat într-un comunicat autorităţile din Qingdao, oraş din provincia Shandong.

Accidentele industriale sunt frecvente în China şi se produc de cele mai multe ori ca urmare a nerespectării normelor de securitate. Statisticile oficiale indică un număr de 28.000 de morţi, în urma accidentelor de muncă, în primele şase luni ale anului 2013.

De multe ori, amploarea accidentelor industriale din China este disimulată.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici