Explozie puternică în centrul oraşului Ankara - 3 morţi şi 15 răniţi. Poliţie: Ar putea fi un atac terorist - VIDEO

O explozie puternică, a cărei origine este deocamdată necunoscută, s-a produs marţi în centrul oraşului Ankara, provocând moartea a trei persoane şi rănirea altor 15 şi declanşând un incendiu, relatează postul de televiziune de ştiri NTV.

1051 afișări
Imaginea articolului Explozie puternică în centrul oraşului Ankara - 3 morţi şi 15 răniţi. Poliţie: Ar putea fi un atac terorist - VIDEO

Explozie puternică în centrul oraşului Ankara

Deflagraţia, produsă în cartierul comercial Kizilay, a avariat şase vehicule şi a spart geamurile mai multor clădiri din apropiere, a declarat un corespondent al NTV.

Incendiul a fost controlat rapid, iar poliţia turcă a stabilit un perimetru de securitate în zonă, de teama unei a doua deflagraţii, potrivit NTV.

Explozia a avut loc în faţa unei clădiri oficiale, subprefectura districtului Cankaya, a precizat agenţia Anatolia.

"Trei persoane şi-au pierdut viaţa. Sunt de asemenea 15 răniţi, dintre care cinci sunt afectaţi grav", a declarat ministrul turc de Interne, Idris Naim Sahin

Un bilanţ oficial precedent menţiona rănirea a 15 persoane.

Întrebat de jurnalişti despre natura exploziei, ministrul a declarat că este vorba "foarte probabil" despre un atac terorist, un termen folosit în general de autorităţile turce pentru a desemna actele rebelilor kurzi.

Poliţia turcă nu exclude posibilitatea ca explozia din Ankara să reprezinte un atac terorist, în timp ce agenţia de presă Cihan anunţă că o persoană a fost deja arestată sub suspiciunea că ar avea legătură cu deflagraţia, relatează site-ul TodaysZaman.com.

Explozia a fost provocată de un dispozitiv exploziv ascuns într-o maşină, a anunţat vicepremierul turc Bulent Arinc, citat de posturile de televiziune.

"O maşină a luat foc, potrivit informaţiilor avea o bombă în interior", a declarat el în faţa presei.

Conform lui Besir Atalay, un alt vicepremier turc, explozia s-a soldat cu 15 răniţi.

Guvernatorul din Ankara, Alaadin Yuksel, a refuzat să vorbească despre un atentat, subliniind că anchetatorii efectuează cercetări. "Anchetăm toate pistele", a adăugat el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici