EXPLOZII în centrul comercial Westgate din Nairobi. Mai mulţi ostatici au fost eliberaţi. Poliţia a arestat cel puţin zece suspecţi - VIDEO

Explozii puternice şi focuri de armă susţinute, urmate de un fum negru, au fost auzite şi văzute, luni, la începutul după-amiezii de către un jurnalist al AFP aflat în apropierea centrului comercial Westgate din Nairobi, luat cu asalt de un comando islamist. Poliţia kenyană a afirmat că a salvat mai mulţi ostatici din centrul comercial Westgate din Nairobi, precizând că, după exploziile puternice auzite, confruntările continuă.

642 afișări
Imaginea articolului EXPLOZII în centrul comercial Westgate din Nairobi. Mai mulţi ostatici au fost eliberaţi. Poliţia a arestat cel puţin zece suspecţi - VIDEO

EXPLOZII în centrul comercial Westgate din Nairobi. Mai mulţi ostatici au fost eliberaţi. Poliţia a arestat cel puţin zece suspecţi - VIDEO

UPDATE 19:20 - Cel puţin zece suspecţi, arestaţi în ancheta privind atacurile de la Nairobi

Cel puţin zece suspecţi au fost arestaţi pentru a fi interogaţi în ancheta privind atacurile armate comise în centrul comercial Westgate din Nairobi, anunţă Ministerul kenyan de Interne, citat de AFP.

"Am arestat peste zece suspecţi pentru a fi interogaţi", a comunicat Ministerul de Interne într-un mesaj postat pe Twitter.

Atacul, revendicat de miliţiile islamiste Al-Shebab, s-a soldat cu cel puţin 69 de morţi, alte 63 de persoane fiind dispărute.

UPDATE 15:40 - Asaltul împotriva deţinătorilor de ostatici de la Nairobi "se apropie de final", anunţă un ministru

Asaltul forţelor de securitate kenyene împotriva comandoului islamist retras de două zile cu ostatici în centrul comercial Westgate din Nairobi "se apropie de final", a anunţat luni ministrul kenyan de Interne Joseph Ole Lenku, citat de AFP.

"Cred că operaţiunea se apropie de final (...)", a declarat Lenku în cursul unei conferinţe de presă. "Controlăm toate etajele (centrului comercial), teroriştii nu pot scăpa", a oferit asigurări el.

Jurnalistul AFP a auzit "cel puţin trei explozii" şi două serii de "tiruri susţinute".

Fumul se ridica în nori negri după explozie şi era vizibil de la mai mulţi kilometri depărtare.

"Tocmai am reuşit să salvăm câţiva ostatici", a declarat pe Twitter şeful poliţiei kenyene, David Kimaiyo. "Câştigăm din ce în ce mai mult teren în faţa atacatorilor", a afirmat el.

"Câştigăm din ce în ce mai mult teren în faţa atacatorilor", a afirmat el.

Un membru al forţelor speciale kenyene care a participat la operaţiune a spus pentru AFP că a văzut islamişti doar "o singură dată".

"Era ca o partidă de vânătoare", a adăugat el, "şi, în cele din urmă, am fost nevoiţi să folosim o forţă maximală pentru a încheia" cu ei.

În zona din jurul clădirii, forţele de ordine au cerut imediat jurnaliştilor şi echipelor de salvare să se pună la adăpost, în timp ce unele ambulanţe se îndreptau spre locul exploziilor.

Islamiştii au luat cu asalt, sâmbătă la prânz, luxosul centru comercial Westgate, plin de kenyeni şi expatriaţi, veniţi la cumpărăturile de sfârşit de săptămână sau aşezaţi la mesele cafenelelor.

La 48 de ore după începerea atacului, Crucea Roşie vorbea de 69 de morţi şi aproape tot atâţia dispăruţi (63).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici