Familia preşedintelui Tadjikistanului conduce maşini furate din Germania

Anchetatorii germani au localizat aproximativ 200 de maşini furate în Tadjikistan, iar unele dintre acestea sunt conduse de membri ai familiei preşedintelui Emomali Rahmon.

218 afișări
Imaginea articolului Familia preşedintelui Tadjikistanului conduce maşini furate din Germania

Familia preşedintelui Tadjikistanului conduce maşini furate din Germania (Imagine: Arhiva Mediafax Foto / AFP)

Cu ajutorul sistemului GPS, anchetatorii germani, autorizaţi de Parchetele din Berlin şi din Kaunas, din Lituania, au descoperit în Tadjikistan aproximativ 200 de maşini furate, a explicat purtătorul de cuvânt al autorităţilor judiciare din Berlin, Lisa Jani, afirmă cotidianul Bild.

Poliţiştii au descoperit în fosta republică sovietică 93 de maşini marca BMW înmatriculate iniţial în Germania, potrivit cotidianului german.

Senatorul oraşului Berlin însărcinat cu justiţia, Thomas Heilmann, a avertizat Ministerul de Externe într-o scrisoare din 23 mai. "Majoritatea maşinilor se află în posesia unor persoane care au legături economice sau de familie cu familia preşedintelui tadjik", se arată în scrisoarea trimisă de senatorul Thomas Heilmann.

Potrivit Bild, ambasadorul Tadjikistanului la Berlin a fost convocat la Ministerul german de Externe, dar acesta a refuzat să comenteze informaţiile, afirmând doar că discuţiile cu partea tadjikă au vizat teme privind cooperarea în lupta împotriva criminalităţii organizate.

Ambasada Tadjikistanului la Berlin nu a reacţionat la aceste informaţii.

Autorităţilor locale li s-a cerut să confişte maşinile, însă solicitarea nu a fost pusă în practică.

Potrivit Bild, ancheta lansată la Berlin nu a fost pe placul autorităţilor de la Duşanbe. Ministrul tadjk de externe şi-a anulat în ultimul moment o vizită programată pentru luna octombrie la Berlin, aflând că autorităţile germane intenţionau să abordeze situaţia în cadrul discuţiilor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici