Fenomen rar la Polul Nord: Temperatura a depăşit 0 grade, după o creştere cu aproape 40 de grade

Temperatura la Polul Nord a depăşit, miercuri, nivelul de 0 grade Celsius, crescând cu aproape 40 de grade în ultimele zile, în ceea ce pare a fi una dintre cele mai calde perioade din decembrie, anunţă Observatorul climatic NPEO.

16781 afișări
Imaginea articolului Fenomen rar la Polul Nord: Temperatura a depăşit 0 grade, după o creştere cu aproape 40 de grade

Fenomen rar la Polul Nord: Temperatura a depăşit 0 grade, după o creştere cu aproape 40 de grade (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Pe 28 decembrie, la Polul Nord se înregistrau -38,1 grade Celsius, dar temperatura a crescut până la valoarea de -8,5 grade Celsius în doar 27 de ore, informează Corriere della Sera, citând date ale Observatorului climatic NPEO.

Creşterea temperaturii a continuat miercuri, când mercurul termometrelor a depăşit 0 grade Celsius, precizează Observatorul climatic de la polul Nord (NPEO).

Experţi citaţi de cotidianul The Telegraph au confirmat valori total anormale pentru această perioadă la Polul Nord, explicând că au legătură cu Furtuna Frank, care a afectat emisfera nordică, generând creşteri ale temperaturilor în Canada, Statele Unite şi în Europa.

"Temperaturile la Polul Nord au crescut scurt timp peste nivelul de 32°F (0°C)", a confirmat Administraţia atmosferică şi oceanică din Statele Unite (NOAA).

"Furtuna Frank a atras curenţi de aer cald de la tropice spre nord, peste Oceanul Atlatic", a explicat Simon King, specialist la Institutul britanic de meteorologie.

"În contextul furtunii Frank, la Polul Nord a fost destul de cald, atingându-se o valoare rară de aproape +1°C, comparativ cu media de -28°C specifică acestei perioade", a precizat el.

Potrivit prognozei NPEO, temperaturile în zona Polului Nord vor scădea drastic începând de joi, urmând să se stabilizeze la valori sub -30°C.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici