Fondatorul Twitter, Jack Dorsey, donează 1 miliard de dolari pentru a lupta cu noul coronavirus

Jack Dorsey, fondatorul reţelei de microblogging Twitter, a anunţat, marţi, că va dona un miliard de dolari, adică 28% din averea sa, unui fond care adună bani pentru combaterea noului coronavirus, scrie Le Figaro.

1186 afișări
Imaginea articolului Fondatorul Twitter, Jack Dorsey, donează 1 miliard de dolari pentru a lupta cu noul coronavirus

Fondatorul Twitter donează 1 miliard de dolari pentru a lupta cu noul coronavirus

Într-un mesaj postat pe reţeaua de socializare, el explică că suma reprezintă 28% din averea sa şi pentru a obţine aceşti bani el va vinde treptat o parte din acţiunile pe care le deţine la compania Square.

„După ce vom depăşi această pandemie, fondurile vor fi direcţionate către sănătatea şi educaţia fetelor, precum şi veniturile universale”, a adăugat miliardarul, a cărui avere este estimată la 3,3 miliarde de dolari.

Jack Dorsey s-a declarat un susţinător al venitului minim universal (UBI), un subiect tot mai dezbătut tot mai mult de politicieni în contextul pandemiei de COVID-19. „Este o idee grozavă care trebuie testată”, spune fondatorul Twitter.

Potrivit lui Dorsey, banii pe care îi donează vor fi alocaţi în mod transparent, prin intermediul fundaţiei Start Small.

De asemenea, Jack Dorsey spune că a decis să vândă din acţiunile Square şi nu Twitter, deoarece spune că deţine mai multe în această companie.

Jeff Bezos, şeful Amazon şi cel mai bogat om din lume, a anunţat pe Instagram în urmă cu cinci zile că a donat 100 de milioane de dolari băncilor americane de produse alimentare. Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, şi soţia sa Priscilla Chan au donat 25 de milioane de dolari pentru proiectele de cercetare care încearcă să găsească un tratament pentru coronavirus.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici