Fostul ministru irakian de Externe Tariq Aziz, condamnat la moarte, a decedat din cauze naturale

Tariq Aziz, fost ministru de Externe al Irakului şi consilier al fostului preşedinte Saddam Hussein, a decedat vineri după-amiază, din cauze naturale, anunţă surse oficiale irakiene citate de ziarul The New York Times.

256 afișări

Tariq Aziz, care era condamnat la moarte, a murit în urma unui stop cardiac, la vârsta de 79 de ani.

Potrivit guvernatorului provincial Yahya al-Nassiri, Tariq Aziz a murit vineri după-amiază la Spitalul Al-Hussein din oraşul irakian Nasiriyah, situat la 300 de kilometri sud-est de Bagdad. Tariq Aziz fusese adus de urgenţă la acest spital din închisoare, după ce i se făcuse rău.

Tariq Aziz, care era creştin, a fost condamnat la moarte în octombrie 2010, pentru persecutarea etnicilor şiiţi cât timp a fost ministru de Externe şi consilier personal al fostului preşedinte Saddam Hussein.

Tariq Aziz a fost capturat de coaliţia internaţională în aprilie 2003. Aziz, născut cu numele Mihail Yuhanna într-o familie caldeeană catolică, era singurul creştin din anturajul lui Saddam Hussein, înlăturat de la putere în anul 2003 de o coaliţie internaţională coordonată de Statele Unite.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici