Fostul star de la Newcastle United, Christian Atsu, încă dispărut după cutremurul din Turcia

Fostul fotbalist al echipei Newcastle United, Christian Atsu, este în continuare dat dispărut la mai bine de o săptămână de la cutremurul care a lovit Turcia, a declarat agentul său, potrivit Sky News.

311 afișări
Imaginea articolului Fostul star de la Newcastle United, Christian Atsu, încă dispărut după cutremurul din Turcia

Fostul star de la Newcastle United, Christian Atsu, încă dispărut după cutremurul din Turcia

Agentul lui Atsu a declarat că se afla în provincia turcă Hatay împreună cu familia fotbalistului, iar locaţia exactă a camerei starului a fost găsită, împreună cu două perechi de pantofi ai acestuia.

Extrema în vârstă de 31 de ani, care evoluează la formaţia turcă Hatayspor din vara anului trecut, "„ncă nu a fost localizat”, potrivit lui Nana Sechere, adăugând că „locaţia exactă a camerei” sale a fost găsită împreună cu două perechi de pantofi.

Deşi rapoartele iniţiale au anunţat că internaţionalul ghanez a fost salvat dintre dărâmăturile unei clădiri prăbuşite, acesta nu a fost încă găsit.

Într-o actualizare, Sechere a scris pe Twitter că se află la locul cutremurului din provincia turcă Hatay, alături de familia jucătorului.

El a spus: „Încă nu l-am localizat pe Christian. Scenele sunt de neimaginat şi inimile noastre sunt frânte pentru toţi oamenii afectaţi. În timpul cât am stat aici, am reuşit să localizăm locul exact al camerei lui Christian Atsu şi am găsit două perechi de pantofi ai acestuia. Ieri am primit confirmarea că imaginile termice arătau semne de până la cinci vieţi, însă mi s-a spus că singura confirmare reală a vieţii este prin văz, miros şi sunet şi, din păcate, nu am reuşit să îl localizăm pe Christian”.

Atsu a jucat pentru Newcastle între 2016 şi 2021.

În urma primelor veşti despre cutremur, Newcastle United a declarat că se „roagă pentru veşti pozitive” despre Atsu.

Sechere a spus că „lucrurile se mişcă incredibil de încet”, adăugând: „Nu este o problemă: Este regretabil că clubul nu este pe teren cu noi, alături de noi, cot la cot, în căutarea lui Christian. Poziţia şi influenţa lor, însoţite de cunoştinţele lor locale ar fi extrem de utile”.

El a făcut apel la Hatayspor şi la Lutfu Savas, primarul oraşului Hatay, să furnizeze mai multe resurse pentru a ajuta la eforturile de salvare.

El a adăugat: „Aceasta este o situaţie dificilă şi suntem extrem de recunoscători tuturor echipelor de salvare turceşti şi străine, civililor locali şi voluntarilor pentru eforturile şi răspunsul lor în salvarea supravieţuitorilor. Cu toate acestea, avem nevoie urgentă de mai multe resurse, inclusiv de un traducător, pe teren. Lucrurile se mişcă incredibil de lent şi, ca urmare, multe salvări sunt întârziate, iar vieţile se pierd din cauza lipsei de resurse disponibile pentru lucrători”.

Partenera lui Atsu, Claire Rupio, a cerut, de asemenea, să se trimită echipamente la clădirea prăbuşită în care locuia.

Operaţiunile de căutare şi salvare a supravieţuitorilor dezastrului sunt încă în curs de desfăşurare, unii dintre ei fiind găsiţi la aproape 200 de ore de la cutremur.

Premier League a anunţat vineri că va dona 1 milion de lire sterline ca răspuns la cutremurele devastatoare.

Cutremurul cu magnitudinea de 7,8 grade din 6 februarie şi replicile ulterioare care au lovit sud-estul Turciei şi nordul Siriei s-au soldat cu peste 40.000 de morţi, iar alte milioane de persoane au rămas fără adăpost.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici