Francois Hollande: Francezii au ales schimbarea

Francois Hollande a afirmat că francezii "au ales schimbarea" duminică, aducându-l la preşedinţia Republicii după ce a câştigat al doilea tur de scrutin în faţa preşedintelui în exerciţiu Nicolas Sarkozy.

830 afișări
Imaginea articolului Francois Hollande: Francezii au ales schimbarea

Francois Hollande: Francezii au ales schimbarea (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Francezii la acest 6 mai au ales schimbarea alegându-mă la preşedinţie", a declarat acesta în faţa susţinătorilor săi la Tulle (centrul Franţei), adăugând că va fi "preşedintele tuturor".

"Apreciez onoarea care mi-a fost acordată şi responsabilitatea pe care o am în faţă. În faţa voastră, mă angajez să îmi servesc ţara cu devotamentul şi integritatea pe care această funcţie o solicită", a adăugat acesta.

"Adresez un salut republican lui Nicolas Sarkozy care a condus Franţa timp de cinci ani şi care merită pentru acest titlu tot respectul nostru", a continuat Francois Hollande în timp ce susţinătorii săi huiduiau numele preşedintelui în exerciţiu.

"Îmi exprim recunoştinţa profundă faţă de toţi cei care prin votul lor au făcut această victorie posibilă", a subliniat acesta, solicitând să fie "judecat pe baza a două angajamente majore, justiţia şi tinereţea".

"Chiar astăzi, când am devenit responsabil de viitorul ţării noastre, îmi dau seama că Europa ne priveşte. În momentul în care rezultatul a fost anunţat, sunt sigur că în mai multe state europene acesta a reprezentat o uşurare, o speranţă, ideea că în sfârşit austeritatea nu mai poate fi o fatalitate", a declarat Hollande, ales cu aproximativ 52 la sută din voturi.

"Iar aceasta este misiunea care acum este a mea, adică să dăm construcţiei europene o dimensiune de creştere, de ocupare a locurilor de muncă, a prosperităţii, un mandat pentru viitor", a adăugat noul preşedinte francez.

"Aceasta este ceea ce le voi spune câ mai curând posibil partenerilor noştri europeni şi în primul rând Germaniei, în numele prieteniei care ne leagă şi în numele responsabilităţii comune. Noi nu suntem oricare stat al planetei, oricare naţiune a lumii, noi suntem Franţa", a concluzionat acesta.

Ministrul german al Afacerilor Externe, Guido Westerwelle, a declarat duminică că germanii şi francezii vor "lucra împreună la un pact de creştere pentru Europa".

Conform institutului CSA, Hollande a obţinut 51,8 la sută din voturi faţă de 48,2 la sută pentru Nicolas Sarkozy. Conform Ipsos, socialistul a obţinut 51,9 la sută din voturi iar conform TNS Sofres, 52 la sută.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici