Friedrich Merz a fost confirmat în funcţia de lider al CDU şi vrea să conteste Guvernul Olaf Scholz

Friedrich Merz a fost ales formal, sâmbătă, în funcţia de preşedinte al Uniunii Creştin-Democrate (CDU), el pledând pentru "înnoirea" formaţiunii politice din Germania şi pentru intensificarea acţiunilor de contestare a cancelarului social-democrat Olaf Scholz, conform publicaţiei Die Welt.

1259 afișări
Imaginea articolului Friedrich Merz a fost confirmat în funcţia de lider al CDU şi vrea să conteste Guvernul Olaf Scholz

Friedrich Merz a fost confirmat în funcţia de lider al Uniunii Creştin-Democrate (CDU) cu 94,6% din voturi, în cadrul congresului formaţiunii de centru-dreapta, desfăşurat în format online. Mario Czaja a fost ales secretar general al CDU.

"Votul de astăzi este un semnal puternic în sensul schimbării, în sensul înnoirii Uniunii Creştin-Democrate", a afirmat Friedrich Merz. "Nu ne-am pierdut încrederea în noi înşine. Este necesară o coaliţie guvernamentală care să fie în slujba ţării, care să ofere soluţii la actualele probleme urgente, care să ajungă din nou la guvernare", a adăugat Friedrich Merz.

"CDU trebuie să devină o forţă capabilă să îl conteste pe actualul cancelar", a subliniat Merz.

Congresul de sâmbătă a fost a doua etapă a procesului de alegere a liderului Uniunii Creştin-Democrate, principala formaţiune de opoziţie din Germania. În prima etapă, desfăşurată în decembrie 2021, Friedrich Merz s-a clasat pe primul loc într-un scrutin intern, primind 66% din voturile celor aproximativ 400.000 de membri ai Uniunii Creştin-Democrate.

Friedrich Merz a cerut în repetate rânduri schimbarea liniei politice a CDU. Formaţiunea politică se află în criză profundă, după ce Guvernul Angela Merkel a condus Germania timp de 16 ani. Annegret Kramp-Karrenbauer şi Armin Laschet au condus Uniunea Creştin-Democrată în ultimii doi ani, iar formaţiunea a pierdut guvernarea întrucât s-a situat pe locul al doilea, după Partidul Social-Democrat (SPD, centru-stânga), în scrutinul parlamentar din septembrie 2021.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici