Gaură într-un baraj submarin care blochează trecerea elementelor radioactive în mare, la Fukushima

Compania care exploatează centrala accidentată Fukushima a anunţat joi că a descoperit o gaură într-un baraj submarin care blochează trecerea elementelor radioactive în mare.

576 afișări
Imaginea articolului Gaură într-un baraj submarin care blochează trecerea elementelor radioactive în mare, la Fukushima

Gaură într-un baraj submarin care blochează trecerea elementelor radioactive în mare, la Fukushima (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Această problemă a fost constatată la nivelul reactoarelor 5 şi 6, puţin avariate, de către un tehnician de la o firmă care acţionează în perimetru în contul Tokyo Electric Power (TEPCO).

Un fel de baraj vertical a fost instalat de TEPCO pentru blocarea elementelor radioactive în portul centralei şi împiedicarea ca acestea să ajungă în Oceanul Pacific.

Întreprinderea nu a precizat care ar putea să fie consecinţele acestei avarii, dar a anunţat că nivelul radioactivităţii măsurate în mare nu a crescut în mod notabil.

"Radioactivitatea este foarte slabă în apropierea reactoarelor 5 şi 6, iar riscul difuzării de elemente radioactive este puţin probabil", a anunţat compania.

Ea şi-a exprimat intenţia de a proceda la reparaţii după ce valurile se mai calmează în zona vizată, influenţată în prezent de un taifun aflat la distanţă.

Acest incident pică rău, în contextul în care premierul japonez Shinzo Abe a dat asigurări, săptămâna trecută, că "radioactivitatea este controlată în zona de 0,3 kilometri pătraţi a portului centralei" şi că nu poluează oceanul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici