George Soros îndeamnă UE să se mobilizeze pentru apărarea valorilor pe care a fost construită: "Dacă nu se vor trezi, Uniunea Europeană va dispărea aşa cum s-a întâmplat cu Uniunea Sovietică"

Uniunea Europeană trebuie să identifice riscurile cu care se confruntă şi să se mobilizeze pentru apărarea valorilor pe care a fost construită, altfel riscă destrămarea, afirmă omul de afaceri George Soros într-un editorial publicat pe site-ul Project-Syndicate.org.

1922 afișări
Imaginea articolului George Soros îndeamnă UE să se mobilizeze pentru apărarea valorilor pe care a fost construită: "Dacă nu se vor trezi, Uniunea Europeană va dispărea aşa cum s-a întâmplat cu Uniunea Sovietică"

George Soros îndeamnă UE să se mobilizeze pentru apărarea valorilor pe care a fost construită

"Europa se îndreaptă în mod inconştient spre uitare, astfel că cetăţenii Europei trebuie să se trezească înainte de a fi prea târziu. Dacă nu se vor trezi, Uniunea Europeană va dispărea aşa cum s-a întâmplat cu Uniunea Sovietică în 1991. Nici liderii noştri, nici cetăţenii de rând nu par să înţeleagă faptul că ne confruntăm cu un moment revoluţionar, că seria de posibilităţi este foarte mare şi că eventualul rezultat este puternic incert", scrie George Soros, filantrop şi om de afaceri miliardar american de origine ungară, criticat pentru că ar susţine mişcări de protest, inclusiv în ţări europene.

"Cei mai mulţi dintre noi ne gândim că viitorul va fi mai mult sau mai puţin asemănător cu prezentul, dar acest lucru nu se întâmplă neapărat. În viaţa mea îndelungată şi plină de evenimente, am asistat la multe perioade pe care le consider ca fiind marcate de un dezechilibru radical. Ne aflăm şi acum într-o astfel de perioadă", subliniază George Soros în editorialul intitutal "Europa, te rog, trezeşte-te!"

"Viitorul moment dinamic vor fi alegerile pentru Parlamentul European, din mai 2019. Din nefericire, forţele antieuropene vor avea un avantaj competitiv în scrutin. Există câteva motive pentru care se întâmplă acest lucru, inclusiv sistemul desuet din majoritatea ţărilor europene, imposibilitatea practică a unei modificări a tratatelor şi lipsa instrumentelor legale pentru disciplinarea statelor membre care încalcă principiile pe care a fost fondată Uniunea Europeană. UE poate impune acquis-ul comunitar în ţările membre, dar nu are capacitatea de a forţa naţiunile să se conformeze", argumentează George Soros.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici