Germania a aprobat reluarea lucrărilor la conducta Nord Stream 2 care aducea gaze naturale din Rusia. SUA a ameninţat cu sancţiuni companiile europene implicate în proiect

  • Autorităţile germane au acordat vineri permisiunea imediată pentru reluarea lucrărilor la conducta Nord Stream 2 care aducea gaze naturale din Rusia.
  • Decizia Agenţiei Federale Maritime şi Hidrografice poate fi atacată, ceea ce înseamnă că ar putea exista o altă oprire a construcţiei proiectului Nord Stream 2, care a atras critici majore din partea Statelor Unite.
1979 afișări
Imaginea articolului Germania a aprobat reluarea lucrărilor la conducta Nord Stream 2 care aducea gaze naturale din Rusia. SUA a ameninţat cu sancţiuni companiile europene implicate în proiect

Germania a aprobat reluarea lucrărilor la conducta Nord Stream 2 care aducea gaze naturale din Rusia. SUA a ameninţat cu sancţiuni companiile europene implicate în proiect

Guvernul SUA a susţinut că conducta din Marea Baltică ar face Europa mai dependentă de gazul rusesc şi ar afecta securitatea energetică europeană. Kremlinul a răspuns acuzând Washingtonul că încearcă să-şi promoveze propriile vânzări de gaze naturale lichefiate, relatează AP.
 
Faţă de proiect s-a opus atât administraţia Trump cât şi administraţia Barack Obama, iar oficialii germani au spus că nu se aşteaptă la schimbări ample în politica SUA atunci când preşedintele ales Joe Biden preia mandatul.
 
Ministrul german de externe Heiko Maas a declarat jurnaliştilor vineri, totuşi, că se aşteaptă la discuţii la nivel înalt cu noua administraţie despre informaţiile prezentate de Reuters cu privire la posibilitatea unor impuse de SUA asupra companiilor implicate în proiect.
 
„Bineînţeles, vrem să discutăm despre acest subiect cu colegii noştri din Washington imediat ce noua administraţie este în funcţie”, a spus el.
 
Maas a adăugat că nu ştie dacă companiile implicate în construirea conductei au planuri de a relua imediat lucrările în urma deciziei Agenţiei Maritime şi Hidrografice.
 
Compania rusă de gaze naturale controlată de stat, Gazprom, a poziţionat o navă pentru a relua lucrările la conducta de mai multe miliarde, care a fost suspendată după ce o firmă elveţiană şi-a scos navele din proiect pe fondul ameninţărilor înaintate de SUA. Deoarece nava rusă este un model defierit faţă de navele elveţiene, Germania a trebuit să elibereze o nouă autorizaţie.
 
Gazprom spune că conducata este gata în proporţie de 94% din conductă. Aproximativ 150 de kilometri, rămân de finalizat.
 
 
Nava rusească „Fortuna”, în Wismar, Germania. Nava specială este utilizată pentru lucrările de construcţie a gazoductului Nord Stream 2 germano-rus din Marea Baltică.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici