Grav accident în Texas, soldat cu nouă victime. Un băiat de 13 ani se afla la volan

Un băiat de 13 ani se afla la volanul unei camionete care a lovit o dubă în Texas, într-o coliziune care a ucis nouă persoane, inclusiv un antrenor de golf de colegiu şi şase dintre jucătorii săi, alături de băiat şi de un bărbat care călătorea cu el, au declarat joi autorităţile.

1491 afișări
Imaginea articolului Grav accident în Texas, soldat cu nouă victime. Un băiat de 13 ani se afla la volan

Sursa foto: AP

Bruce Landsberg, vicepreşedintele Consiliului Naţional pentru Siguranţa Transporturilor, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că anvelopa din stânga faţă a camionetei era una de rezervă, care a explodat înainte ca aceasta să vireze pe banda pe care se deplasa duba echipei de golf şi să lovească frontal duba. Nu a fost clar cu ce viteză se deplasau vehiculele, dar Landsberg a precizat că limita de viteză în zonă este de 75 de mile pe oră, potrivit The New York Times.

"A fost foarte clar o coliziune frontală de mare viteză între două vehicule grele", a spus el. "Nu există nicio îndoială cu privire la forţa impactului". Ambele vehicule au fost cuprinse de flăcări în urma coliziunii în apropiere de Andrews, Texas, la aproximativ 80 de kilometri est de graniţa de stat cu New Mexico.

Nu a fost clar de ce băiatul de 13 ani, al cărui nume nu a fost dezvăluit joi de autorităţi, conducea camioneta. Henrich Siemens, în vârstă de 38 de ani, din Seminole County, Texas, care se afla şi el în camion, a fost ucis în coliziune, au precizat autorităţile.

Doi dintre jucătorii de golf care se aflau în dubă, au fost grav răniţi, dar au supravieţuit accidentului, iar joi se aflau sub tratament medical în Lubbock, Texas, a declarat un purtător de cuvânt al universităţii într-o conferinţă de presă. Ryan Tipton, prorectorul Universităţii din Sud-Vest, a declarat joi că ambii jucători "fac progrese constante".

În Texas, copiii de 14 ani pot începe faza de clasă a unui curs de educaţie rutieră, dar nu pot solicita un permis de elev până la vârsta de 15 ani, potrivit Departamentului de siguranţă publică din Texas.

Într-o declaraţie făcută miercuri, guvernatorul Texasului, Greg Abbott, a declarat că oficiali ai statului ajută la investigarea coliziunii. "Suntem îndureraţi alături de cei dragi ai persoanelor ale căror vieţi au fost luate în mod îngrozitor şi prea devreme în acest accident mortal de vehicul produs noaptea trecută în apropiere de Andrews", a declarat  Abbott.

Guvernatorul din New Mexico, Michelle Lujan Grisham, a declarat miercuri că a fost "profund întristată" de această veste. "Acesta este un accident teribil, tragic", a spus ea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici