Grecia: Autorităţile elene au anunţat că au descoperit ADN de cal în carne de vită importată din Romania

Autoritatea greacă pentru Alimentaţie (Efet) a anunţat miercuri că a descoperit "ADN de cal în eşantioane" de carne de vită congelată importată din România, peste o tonă fiind confiscată.

884 afișări
Imaginea articolului Grecia: Autorităţile elene au anunţat că au descoperit ADN de cal în carne de vită importată din Romania

Grecia: Autorităţile elene au anunţat că au descoperit ADN de cal în carne de vită importată din Romania (Imagine: Silviu Matei/ Arhiva Mediafax Foto)

"Două eşantioane pozitive au fost descoperite între cele 26 de teste ADN efectuate până în prezent", a anunţat Efet într-un comunicat.

Aceste două eşantioane provin dintr-un lot de 1.064 de kilograme de carne de vită congelată importată de din România, marcată "Frozen beef meat neck" şi "Frozen beef meat topside".

"Dintre cele 76 de eşantioane trimise la Efet până acum, 26 au fost analizate, iar două s-au dovedit pozitive", a anunţat Autoritatea.

"Este vorba despre primele rezultate ale testelor ADN de cal efectuate de Efet prin metoda Real Time-PRC", precizează aceeaşi sursă.

Organismul oferă asigurări că va continua "controalele privind prezenţa ADN-ului de cal în diverse produse alimentare în Grecia, iar în cazul (găsirii) de noi eşantioane pozitive vor fi puse în aplicare măsurile prevăzute".

Până în prezent, urme de carne de cal au fost depistate în produse din carne de vită în toate ţările din Europa, mai puţin în Grecia şi în ţări din Balcani.

Produse exportate de Findus şi Ikea conţinând urme de carne de cal au fost detectate până la Hong Kong şi în Antile. Rusia a descoprit, de asemenea, produse frauduloase, în contextul în care în Europa continuă efectuarea unor teste ADN şi controale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici