Grecia: Transporturi perturbate marţi şi miercuri din cauza unei greve

Transporturile aeriene din Grecia, precum şi mijloacele de transport urbane din Atena vor fi puternic perturbate marţi şi miercuri din cauza unei greve generale de 48 de ore la apelul centralelor sindicale ale ţării, au anunţat sindicatele vizate.

198 afișări
Imaginea articolului Grecia: Transporturi perturbate marţi şi miercuri din cauza unei greve

Grecia: Transporturi perturbate marţi şi miercuri din cauza unei greve (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Această grevă a fost lansată de sindicatele din sectorul privat, GSEE, şi public Adedy, pentru a protesta faţă de proiectul controversat de austeritate pe termen mediu 2012-2015, a cărui dezbatere începe în Parlament luni seara şi se va încheia miercuri cu votul deputaţilor.

Sindicatul controlorilor de trafic aerian a cerut oprirea activităţii marţi şi miercuri timp de patru ore dimineaţa şi patru ore seara, a declarat pentru AFP Anguelos Sotiropoulos, membru al consiliului de administraţie al sindicatului.

Pentru marţi, companiile aeriene greceşti, Olympic Air şi Aegean, au anunţat că vor anula zeci de zboruri, majoritatea zboruri interne, şi au modificat orele de plecare pentru zeci de zboruri externe.

Şoferii de autobuze, troleibuze, trenuri interurbane şi tramvaie din Atena vor fi în grevă timp de 48 de ore, marţi şi miercuri, în timp ce sindicatul conductorilor de metrou se va alătura acestei mişcări, ceea ce va priva capitala de orice mijloc de transport în comun.

Traficul maritim către insulele Mării Egee (est) şi Ionice (vest) "riscă probabil să fie afectat" din cauza grevei unuia dintre sindicatele marinarilor, a declarat pentru AFP un oficial din cadrul biroului de presă al poliţiei portuare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici