Grevă de trei zile. Piloţii British Airways vor suspenda activitatea în septembrie din cauza neînţelegerilor salariale. Traficul aerian, serios afectat

Piloţii British Airways urmează să intre în grevă pe 9, 10 şi 27 septembrie din cauza undei dispute privind plata, au declarat reprezentanţii British Airline Pilots Association (Balpa), potrivit BBC.

1273 afișări
Imaginea articolului Grevă de trei zile. Piloţii British Airways vor suspenda activitatea în septembrie din cauza neînţelegerilor salariale. Traficul aerian, serios afectat

Piloţii British Airways urmează să intre în grevă pe 9, 10 şi 27 septembrie din cauza undei dispute privind plata, au declarat reprezentanţii British Airline Pilots Association (Balpa), potrivit BBC.

Greva de trei zile - prima întreprinsă de piloţii British Airways - ar putea provoca perturbări severe, întrucât Balpa reprezintă aproximativ 90% din piloţii companiei aeriene.

Uniunea a spus că grevele sunt o „ultimă soluţie” apărută pe fondul unei „frustrări enorme” cauzată de conducerea companiei aeriene.

Conducerea British Airways a numit greva „nejustificată” şi a spus că Balpa „distruge” planurile de călătorie ale clienţilor.

Uniunea a declarat că British Airways a respins un „mai multe pachete salariale” care au fost propuse pentru soluţionarea litigiului de remunerare şi că este vorba de un decalaj de aproximativ 5 milioane lire sterline între propunerile celor două părţi.

Din cauza zborurilor anulate, cei de la British Airways au declarat că au primit aproape 40.000 de apeluri în primele 24 de ore şi că lucrează non-stop pentru a ajuta la remedierea problemelor clienţilor.

Taguri:
salarii,
grevă,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici