Gruparea teroristă Stat Islamic AVANSEAZĂ către oraşul sirian Alep, în ciuda atacurilor aeriene ruseşti - FOTO

Luptători din cadrul Statului islamic (SI) au cucerit de la insurgenţi o serie de sate, lângă Alep, a anunţat vineri un ONG, în pofida atacurilor aeriene ruseşti despre care Moscova afirmă că vizează gruparea extremistă, relatează Reuters în pagina electronică.

34683 afișări
Imaginea articolului Gruparea teroristă Stat Islamic AVANSEAZĂ către oraşul sirian Alep, în ciuda atacurilor aeriene ruseşti - FOTO

Statul Islamic avansează către Alep, anunţă un ONG

Forţele jihadiste au cucerit de la alte grupări rebele mai multe sate, între care Tel Suseen şi Tel Qarah, situate chiar în vecinătatea oraşului, a declarat Rami Abdulrahman, directorul Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului.

Această înaintare care, în opinia sa, reprezintă cel mai important succes SI în regiune de la sfârşitul lui august încoace, i-a adus pe jihadişti la doar doi kilometri de a o zonă industrială aflată sub controlul Guvernului, situată în partea de nord a Alepului, cel mai mare oraş din nordul ţării, situat în apropierea graniţei cu Turcia.

Avioane şi nave ruseşti de război bombardează ţinte în întreaga Sirie, într-o campanie lansată în urmă cu zece zile, despre care Moscova susţine că este îndreptată împotriva luptătorilor Statului Islamic, ce deţin controlul atât asupra unor regiuni vaste în nordul şi estul Siriei, cât şi în Irakul vecin.

Însă numeroase atacuri ruseşti au avut loc în zone din vestul Siriei, o regiune aflată sub controlul altor grupări insurgente, iar liderii occidentali au acuzat Moscova că intervine în primul rând pentru a-l ajuta pe preşedintele sirian Bashar al-Assad.

Directorul Observatorului a apreciat că doar 10% din atacurile Rusiei au lovit ţinte ale Statului Islamic.

Trupele siriene şi miliţii proguvernamentale, susţinute de către campania aeriană rusă, au lansat o ofensivă împotriva rebelilor în Câmpia Al-Ghab şi în alte zone din provincia Hama, unde confruntările s-au intensificat în noaptea de joi spre vineri, a mai declarat Abdulrahman.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici