Atac terorist asupra unei baze militare din Kenya, care găzduieşte forţe americane

Grupul somalez Al-Shabaab, afiliat reţelei teroriste Al-Qaida, a atacat o bază militară din Kenya, care găzduieşte de forţe americane şi kenyene, potrivit unei surse citate de site-ul agenţiei de ştiri Reuters.

2829 afișări
Imaginea articolului Atac terorist asupra unei baze militare din Kenya, care găzduieşte forţe americane

Grupul somalez Al-Shabaab,afiliat Al-Qaida,a atacat o bază din Kenya,care găzduieşte forţe americane

"Au atacat pista Manda din Lamu, care se află chiar lângă tabăra militară care găzduieşte personal militar din multe ţări, inclusiv din Kenya şi SUA. Suntem informaţi că luptele sunt încă în curs de desfăşurare", a declarat sursa citată de Reuters.

Sursa militară a adăugat că teroriştii încercau să pătrundă în baza via pista de aterizare.

Gruparea islamistă Al-Shabaab din Somalia, afiliată reţelei teroriste Al-Qaida, a emis un comunicat privind atacul din Kenya.

"Un grup de elită de soldaţi din cadrul Brigăzii Martiriului a Harakat Al-Shabaab Al Mujahideen a lansat o incursiune curajoasă în zori asupra unei baze navale din SUA, cunoscută sub numele de Camp Simba, în comitatul Lamu, Kenya", se afirmă în comunicat.

"Baza găzduieşte sute de membri ai forţelor americane şi militari din Kenya şi serveşte ca una dintre numeroasele platforme de lansare ale cruciadei americane împotriva islamului în regiune", se mai arată în comunciat.

Atacul are loc la aproape un an după un atentat sinucigaş comis de militanţi Al-Shabaab în incinta unui complex de lux din capitala Kenyei, Nairobi, soldat cu 21 de morţi.

Gruparea islamistă Al-Shabaab efectuează deseori atacuri teroriste în Kenya în condiţiile în care Administraţia de la Nairobi a trimis trupe în sprijinul Guvernului central din Somalia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
kenya,
terorism,
sua

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici