Guvernul canadian va legaliza marijuana până de ziua naţională a Canadei din 2018

Guvernul canadian va legaliza marijuana de uz recreaţional până la 1 iulie 2018 - o mişcare care ar împlini una dintre promisiunile lui Justin Trudeau făcute în cadrul campaniei electorale, scrie Business Insider.

12402 afișări
Imaginea articolului Guvernul canadian va legaliza marijuana până de ziua naţională a Canadei din 2018

Guvernul canadian va legaliza marijuana până de ziua naţională a Canadei din 2018 (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Guvernul liberal va dezvălui legislaţia în a doua săptămână a lunii aprilie, potrivit CBC (Canadian Broadcasting Corporation). Canada poate deveni astfel prima ţară din G7 care legalizează complet uzul de marijuana, întrucât marijuana de uz medical este deja legală aici. 

De când a devenit premier, Trudeau a vorbit public despre nevoia de a legaliza marijuana de uz recreaţional, argumentând că astfel drogul va fi ţinut departe de copii, iar profiturile nu ar ajunge în mâinile celor pe care el îi numeşte ”elemente criminale”.

La scurt timp după ce a ajuns la putere, guvernul condus de Trudeau a semnalat că legislaţia va rămâne o prioritate, promiţând să o dezvăluie până în primăvară. 

Canadienii care vor să îşi cultive propriile plante vor fi limitaţi la doar 4 plante per gospodărie.

Guvernele provinciale vor decide cum va fi vândută planta şi la ce preţ. În timp ce guvernul federal va stipula că vârsta cumpărătorilor trebuie să fie de cel puţin 18 ani, cele provinciale ar putea seta o limită de vârstă mai ridicată dacă vor.

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici