Guvernul din Seul anunţă că va oferi ajutoare în scopuri umanitare către Coreea de Nord

Oficialii din Seul au anunţat, joi, că au aprobat un fond de opt milioane de dolari pentru a combate crizele umanitare din Coreea de Nord, în pofida cererilor Japoniei şi Statelor Unite pentru a intensifica presiunile economice şi diplomatice asupra regimului de la Phenian, relatează The Guardian.

675 afișări
Imaginea articolului Guvernul din Seul anunţă că va oferi ajutoare în scopuri umanitare către Coreea de Nord

Guvernul din Seul anunţă că va oferi ajutoare în scopuri umanitare către Coreea de Nord

Anunţul a fost făcut de ministrul Unificării din Coreea de Sud, Cho Myung-gyon, care a precizat că fondurile vor fi alocate pentru a femeile însărcinate ajuta şi copiii nord-coreeni. Această decizie vine la câteva zile după ce Consiliul de Securitate al ONU a convenit să înăsprească măsurile punitive împotriva Phenianului, ca reacţie la recentele teste balistice şi nucleare.

Cho Myung-gyon a afirmat că ajutorul umanitar acordat Coreei de Nord nu trebuie să fie afectat de tensiunile din regiune. El a adăugat că Phenianul nu va primi banii în numerar, precizând că nu există nicio ”posibilitate realistă” ca Phenianul să utilizeze aceşti bani în scopuri militare. Fondurile vor fi tranzacţionate prin intermediul agenţiilor ONU.

”Comunitatea globală împărtăşeşte viziunea de a separa ajutoarele umanitare de aspectele politice. Guvernul sud-coreean a afirmat mereu că va urmări oferirea de ajutoare umanitare către Coreea de Nord, ţinând cont de condiţiile precare ale copiilor şi femeilor însărcinate din această ţară”, a declarat Cho Myung-gyon.

În trecut, Seulul a mai oferit ajutoare umanitare către Coreea de Nord, însă acestea au fost suspendate în 2016 de către fostul preşedinte Park Geun-hye.

Decizia Guvernului sud-coreean vine în contradicţie cu abordarea preferată de Seul de până acum. În plus, ar putea genera tensiuni cu Statele Unite şi Japonia, care ar prefera intensificarea presiunilor economice şi diplomatice asupra regimului de la Phenian.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici