Guvernul Germaniei anticipează recesiune pentru anul 2023

Guvernul Olaf Scholz a anunţat, miercuri seară, că se aşteaptă ca Germania să intre în recesiune în anul 2023, susţinând că situaţia economică, marcată de inflaţie puternică şi o criză a energiei, este rezultatul invaziei militare ruse în Ucraina.

1250 afișări
Imaginea articolului Guvernul Germaniei anticipează recesiune pentru anul 2023

Sursa foto: Profimedia

"Sunt vremuri dificile. Presiunile asupra companiilor şi asupra familiilor sunt imense şi nu trebuie să permitem ca Putin, prin strategia lui de periclitare a bunăstării şi a economiei, să aibă succes. Vom face toate eforturile pentru a contracara aceste acţiuni", a afirmat ministrul german al Economiei, Robert Habeck, citat de site-ul Tagesschau.de.

"Ne confruntăm cu o criză severă în domeniul energiei, care generează din ce în ce mai mult o criză economică şi socială", a subliniat Robert Habeck, politician din cadrul formaţiunii ecologiste Alianţa '90/Verzi.

Conform Ministerului Economiei de la Berlin, factorul care a declanşat criza energiei este invazia militară rusă în Ucraina. Uniunea Europeană a aplicat sancţiuni masive Rusiei din cauza intervenţiei militare în Ucraina, iar Germania a suspendat procedurile de lansare a gazoductului Nord Stream 2. Pe fondul tensiunilor, Rusia a redus semnificativ aprovizionarea cu gaze a Germaniei.

Conform datelor financiare anunţate de Guvernul de la Berlin, Germania va avea anul acesta o creştere economică de 1,4% (în scădere de la estimarea precedentă de 2,2%), iar în 2023 va înregistra o scădere de 0,4%.

Potrivit proiecţiilor anunţate de Fondul Monetar Internaţional (FMI), Germania riscă să ajungă la o scădere economică de 0,3% în 2023, după o creştere de 1,5% estimată pentru anul acesta.

Inflaţia ar urma să atingă nivelul de 8% anul acesta şi de 7% în 2023, potrivit datelor estimative ale Guvernului german.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici