Guvernul Ungariei a lansat un program-pilot pentru comunităţile etnice din România

Guvernul Ungariei a lansat, vineri, un program-pilot în valoare de 3,2 milioane de euro pentru promovarea comunităţilor etnice maghiare din Transilvania, a declarat secretarul de stat al Ministerului ungar de Externe, Levente Magyar, notează MTI.

878 afișări
Imaginea articolului Guvernul Ungariei a lansat un program-pilot pentru comunităţile etnice din România

Guvernul Ungariei a lansat un program-pilot pentru comunităţile etnice din România

Suma maximă alocată pentru programele din România este de 100 de miliarde de forinţi (3,2 milioane de euro) şi vizează extinderea măsurilor de dezvoltare economică destinate promovării comunităţilor etnice maghiare.

Levente Magyar a mai anunţat că guvernul de la Budapesta operează deja astfel de programe în Voivodina (Serbia) şi Transcarpatia (Ucraina). Sprijinul pentru Voivodina a ajuns la 50 de miliarde de forinţi, potrivit secretarului de stat.

În luna martie, câteva mii de etnici maghiari au participat la Târgu Mureş la un miting pentru autonomia Ţinutului Secuiesc, iar la final au depus o petiţie la Prefectura Mureş, care a ajuns la Guvern, la Parlament şi la Preşedinţie.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici