Hamas cere retragerea forţelor israeliene din Gaza pentru a pune capăt războiului

Şeful Hamas, Ismail Haniyeh, a declarat miercuri că gruparea aflată în război cu Israelul îşi menţine condiţiile pentru o încetare a focului în Gaza, acestea implicând o retragere militară israeliană din teritoriul palestinian.

577 afișări
Imaginea articolului Hamas cere retragerea forţelor israeliene din Gaza pentru a pune capăt războiului

„Ne menţinem cererile noastre: încetarea permanentă a focului, retragerea completă a combatanţilor israelieni din Fâşia Gaza, întoarcerea tuturor persoanelor strămutate la casele lor, permiterea tuturor ajutoarelor necesare pentru Gaza, reconstruirea Fâşiei, ridicarea blocadei şi realizarea unui acord onorabil de schimb de prizonieri”, a declarat Haniyeh, potrivit Reuters.

Schimbul la care s-a referit liderul Hamas ar fi eliberarea prizonierilor palestinieni din închisorile israeliene în schimbul ostaticilor israelieni reţinuţi de militanţii Hamas în 7 octombrie anul trecut.

Pe de altă parte Israelul a arătat că este interesat doar de un armistiţiu temporar pentru eliberarea ostaticilor, în timp ce Hamas spune că îi va elibera doar ca parte a unui acord pentru a pune capăt definitiv războiului.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
hamas,
acord,
condiţii

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici