Hillary Clinton va părăsi administraţia SUA după alegeri, indiferent cine câştigă

Secretarul de Stat american, Hillary Clinton, a sugerat că va părăsi administraţia Statelor Unite după alegerile prezidenţiale din noiembrie, indiferent cine va câştiga, relatează Washington Post, în ediţia electronică.

227 afișări
Imaginea articolului Hillary Clinton va părăsi administraţia SUA după alegeri, indiferent cine câştigă

Hillary Clinton (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Ce putem face pentru a vă convinge să candidaţi la funcţia de vicepreşedinte?", a întrebat-o pe Clinton un angajat al Departamentului de Stat, în cursul unei reuniuni de joi. "Oh, Doamne", i-a răspuns aceasta.

"Cu siguranţă voi rămâne (în funcţie) până când preşedintele nominalizează pe cineva şi are loc tranziţia", a adăugat Clinton, care a insistat în mod repetat că va fi un secretar de Stat cu un singur mandat. "Dar cred că, după 20 de ani (...) la vârful politicii americane şi toate provocările care vin cu asta, ar fi probabil o idee bună să aflu cât de obosită sunt", a precizat ea.

Hillary Clinton a subliniat că nu are "nici o idee" ce va face în viitor şi nici nu vrea să se gândească la asta, pentru că i-ar putea distrage atenţia de la sarcinile diplomatice din prezent. Alegerile vor "ocupa mult din atenţia (necesară pentru) a urmări zonele pe care le considerăm importante", dar poate că este un lucru bun, deoarece "poate vom putea face mai multe" dacă restul ţării este cu ochii la alegeri, a adăugat ea.

"Este puţin cam ciudat pentru mine să fiu total în afara unui sezon electoral", a mai spus ea. "Dar, ştiţi, nu am urmărit nici o dezbatere" electorală, a conchis secretarul de Stat american.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici