Imigranţii care vor să lucreze în Rotterdam şi Haga ar putea fi obligaţi să aibă o locuinţă decentă

Consiliile municipale din Rotterdam şi Haga vor să introducă verificări suplimentare în cazul domiciliului declarat de imigranţii cu contract de muncă pe termen scurt, înaintea deschiderii pieţei muncii pentru români şi bulgari, a anunţat cotidianul olandez Algemeen Dagblad, citat de dutchnews.nl.

139 afișări
Imaginea articolului Imigranţii care vor să lucreze în Rotterdam şi Haga ar putea fi obligaţi să aibă o locuinţă decentă

Imigranţii care vor să lucreze în Rotterdam şi Haga ar putea fi obligaţi să aibă o locuinţă decentă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Dacă au dubii în legătură cu planurile lor de locuire, consiliile municipale nu vor emite numere BSN (Burgerservicenummer, număr unic de identificare, n.red.) pentru persoanele respective, asfel că acestea nu vor putea lucra în Olanda. Aceste oraşe sunt îngrijorate de potenţialele probleme cauzate de numărul mare de români şi bulgari care trăiesc în locuinţe supraaglomerate, susţine cotidianul.

Planurile intră însă în conflict cu normele Ministerului de Interne şi municipalităţile au fost deja avertizate să nu meargă înainte cu acest proiect. "Dar aceasta vom face şi ministerul va trebui să ne spună că nu se poate şi de ce", a declarat consilierul Hamit Karakus din Rotterdam.

Românii şi bulgarii vor avea libertate de circulaţie pe piaţa muncii în UE de la 1 ianuarie. Ambasadoarea României în Germania, Ireny Comaroschi, a declarat, duminică, la o emisiune televizată că olandezii nu ar trebui să fie îngrijoraţi că mii de români şi bulgari vor veni în ţară.

În Olanda nu sunt foarte mulţi români şi nu vor veni mulţi, afirmă ea. Cei care vor veni sunt persoane înalt calificate care vor să se integreze în societatea olandeză, a afirmat Comaroschi.

Un sondaj de opinie realizat în această lună la comanda Partidului Socialist arată că 80 la sută dintre olandezi cred că graniţele ar trebui să rămână închise.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici