Incident în Marea Chinei de Sud. Un submarin al SUA s-a ciocnit cu un obiect neidentificat

  • Mai mulţi marinari americani au fost răniţi după ce un submarin nuclear a lovit un „obiect necunoscut”
  • Oficialii americani au declarat că nu sunt clare circumstanţele în care s-a produs coliziunea
  • Incidentul vine pe fondul tensiunilor crescute dintre China şi Taiwan
1252 afișări
Imaginea articolului Incident în Marea Chinei de Sud. Un submarin al SUA s-a ciocnit cu un obiect neidentificat

Sursa foto: profimedia

Cincisprezece marinari americani aflaţi la bordul submarinului nuclear USS Connecticut au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce submeribilul s-a ciocnit cu un obiect neidentificat în Marea Chinei de Sud. Oficialii americani au declarat că nu sunt clare circumstanţele în care s-a produs coliziunea.

Un purtător de cuvânt al marinei americane a declarat că submarinul se îndreaptă Guam, relatează BBC.

„Centrala şi spaţiile de propulsie nucleară ale USS Connecticut nu au fost afectate şi rămân pe deplin operaţionale”, au declarat oficialii.

USS Connecticut naviga într-una dintre cele mai contestate regiuni din lume. China revendică majoritatea Mării Chinei de Sud, dar ţările vecine şi SUA nu sunt de acord.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici