India, cel mai mare importator de armament la nivel mondial în perioada 2006-2010

India a devenit cel mai important importator de armament la nivel mondial, iar principalul său furnizor este Rusia, conform datelor pentru perioada 2006 - 2010 publicate luni de Institutul de cercetări pentru pace (SIPRI).

89 afișări
Imaginea articolului India, cel mai mare importator de armament la nivel mondial în perioada 2006-2010

India, cel mai mare importator de armament la nivel mondial în perioada 2006-2010 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

SIPRI precizează că piaţa libiană a reprezentat, în ultimii ani, "o excelentă ilustrare a efectelor concurenţei între marii furnizori de armament", cum sunt Franţa, Italia, Rusia şi Marea Britanie, însă comenzile Libiei de arme convenţionale au fost limitate.

India a fost beneficiarul a "9 la sută din volumul internaţional de transferuri de armament", iar Rusia a furnizat 82 la sută dintre armele achiziţionate de autorităţile indiene.

Siemon Wezeman, analist la SIPRI, afirmă că importurile indiene sunt determinate de "rivalitatea cu Pakistanul şi China, dar şi de problemele de securitate internă", adăugând că India "solicită transferuri de tehnologie, pentru a-şi dezvolta propria sa industrie de armament".

Conform raportului SIPRI, şi Emiratele Arabe Unite, Egiptul, Algeria şi Israelul au efectuat achiziţii importante în perioada 2006 - 2010, în timp ce importurile Marocului şi Arabiei Saudite vor înregistra creşteri semnificative în următorii ani, ţinând cont de comenzile existente şi de planurile de achiziţii ale celor două ţări.

Înfiinţat în 1966, SIPRI este un institut independent cu sediul la Stockholm, finanţat în proporţie de 50 la sută de autorităţile suedeze şi specializat în analiza conflictelor, tranzacţiilor cu armament, controlului armelor şi dezarmării.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici