Înregistrare cu doi ambasadori ruşi care discută despre expansiunea Rusiei, dar şi despre România. Ministerul rus de Externe contestă autenticitatea conversaţiei - VIDEO

Ministerul rus de Externe a contestat autenticitatea unei interceptări telefonice în care ambasadorul rus în Eritrea, Igor Ciubarov, şi colegul său în Zimbabwe şi Malawi, Serghei Baharev, ar fi discutat despre viitoarele cuceriri ale Rusiei şi despre România, relatează Russia Today.

6547 afișări
Imaginea articolului Înregistrare cu doi ambasadori ruşi care discută despre expansiunea Rusiei, dar şi despre România. Ministerul rus de Externe contestă autenticitatea conversaţiei - VIDEO

Discuţie între doi ambasadori ruşi referitoare la expansiunea Rusiei, dar şi la România. Ministerul rus de Externe contestă autenticitatea conversaţiei - VIDEO (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Înregistrarea, cu o durată de cinci minute, a fost postată pe site-ul YouTube pe 30 aprilie. Cei doi ambasadori ar fi discutat despre Crimeea şi o eventuală alipire a unor localităţi din alte state europene la Rusia.

"Le tot spun colegilor mei europeni: «Băieţi, Crimeea am ocupat-o (..). Urmează să vă luăm Catalonia, Veneţia, Scoţia şi Alaska»", a afirmat, râzând, Ciubarov.

"Asta într-o primă etapă", i-ar fi zis Baharev.

"Da, într-o primă etapă. Iar gunoaielor de limitrofi - Letoniei, Estoniei, înclusiv românilor şi bulgarilor - le vom da un şut, pentru a-i alunga unde trebuie", ar fi spus ambasadorul rus în Eritrea.

"Mai bine nu. Pe aceştia nu-i vom alunga. Mai bine creăm nişte probleme în «Californialand» şi «Miamiland»", i-a răspuns colegul din Zimbabwe şi Malawi.

"Corect, deaorece practic 95 la sută din locuitorii din «Miamiland» sunt de-ai noştri. Avem tot dreptul sa organizăm un referendum", ar fi afirmat Ciubarov, adăugând că "pe români şi bulgari, momentan, îi vom lăsa în pace, ei pot să mai stea în Uniunea Europeană".

Ministerul rus de Externe a dezminţit că această convorbire ar fi avut loc, menţionând că una dintre fotografiile prezentate în video este a diplomatului rus Iuri Dubinin, decedat în 2013, şi nu a lui Serghei Baharev.

"Nu putem comenta o compilaţie de sunete, subtitrări şi imagini, inclusiv fotografia remarcabilului ambasador Iuri Dubinin care, din păcate, a decedat în 2013", a declarat un purtător de cuvânt al diplomaţiei ruse, care a denunţat o "poveste inventată cinic şi fără talent, în încercarea de a distrage atenţia de la scandalurile în care sunt implicaţi diplomaţii occidentali din Ucraina".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici