Întâlnire între Biden şi Erdogan la Casa Albă. Preşedintele american îl primeşte pe omologul turc pe 9 mai

  • Preşedintele american Joe Biden îl va primi pe Tayyip Erdogan la Casa Albă pe 9 mai.
  • Întâlnirea dintre cei doi va constitui prima vizită bilaterală a liderului turc la Washington de când Joe Biden a devenit preşedinte în 2020, au declarat vineri oficiali americani şi turci.
543 afișări
Imaginea articolului Întâlnire între Biden şi Erdogan la Casa Albă. Preşedintele american îl primeşte pe omologul turc pe 9 mai

Întâlnire între Biden şi Erdogan la Casa Albă. Preşedintele american îl primeşte pe omologul turc pe 9 mai

Un oficial american a declarat că Washingtonul vede întâlnirea ca pe o oportunitate pentru Erdogan de a conveni asupra unei interdicţii totale a transbordării prin Turcia a bunurilor cu dublă utilizare pe care, potrivit acestuia, Rusia le foloseşte în efortul său de război în Ucraina, scrie agenţia Reuters.

De când Joe Biden a fost ales preşedinte în 2020, el şi Erdogan s-au întâlnit de câteva ori în cadrul unor summituri internaţionale şi au avut discuţii telefonice. În 2019, Erdogan a mai fost la Casa Albă, unde l-a vizitat pe Donald Trump, atunci preşedintele în exerciţiu al SUA, cu care a păstrat o relaţie bună.

,,Sperăm că vizita va fi, de asemenea, o oportunitate de a aprofunda cooperarea în diverse domenii şi de a consolida spiritul de alianţă, inclusiv în ceea ce priveşte combaterea terorismului", a declarat un oficial american, sub anonimat, pentru Reuters.

Administraţia Biden încearcă să vadă dacă poate obţine un angajament din partea Ankarei în timpul vizitei de a impune o interdicţie asupra bunurilor desemnate ,,cu dublă utilizare", cum ar fi produse chimice şi microcipuri, către Rusia şi alte ţări cunoscute ca puncte de intrare, a declarat oficialul american.

Washingtonul a sancţionat deja mai multe persoane şi companii turceşti, inclusiv în domeniul transportului maritim, pentru încălcarea sancţiunilor împotriva Moscovei. Turcia susţine Ucraina, dar se opune sancţiunilor occidentale împotriva Rusiei, cu care întreţine relaţii bune.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici