Întreruperi masive de energie electrică în Republica Moldova

Ca urmare a bombardamentului Rusiei împotriva sistemului energetic ucrainean din ultima oră, Republica Moldova se confruntă cu întreruperi masive de energie electrică în toată ţara.

627 afișări
Imaginea articolului Întreruperi masive de energie electrică în Republica Moldova

„Dragi cetăţeni, azi avem repetarea situaţie din 15 Noiembrie. Urmare a bombardamentului Rusiei împotriva sistemului energetic ucrainean din ultima oră, avem întreruperi masive de energie electrică în toată ţara. Moldelectrica lucrează pentru restabilirea conectării la energia electrică. Voi reveni cu informaţii suplimentare în cel mai scurt timp”, a scris pe Telegram viceprim-ministrul Andrei Spînu.

Pe 15 noiembrie, una dintre liniile de alimentare cu electricitate s-a deconectat automat în urma bombardamentelor armatei ruse în mai multe zone din Ucraina.

Miercuri, armata rusă abombardat capitala Ucrainei, Kiev, şi oraşul Lviv, situat în vestul ţării, în contextul intensificării atacurilor asupra infrastructurii. Cel puţin patru explozii puternice au avut loc în zone din capitala Ucrainei, conform unor surse citate de cotidianul Le Monde. Primarul oraşului, Vitali Klitciko, a declarat că a fost atacat "un obiectiv de infrastructură" şi le-a cerut cetăţenilor să rămână în case ori în adăposturile antibombardament.

Rusia a intensificat, în ultimele săptămâni, bombardamentele asupra infrastructurii esenţiale din Ucraina. Ministerul Apărării de la Moscova susţine că atacurile vizează doar infrastructura utilizată de industria militară ucraineană.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici