Inundaţii în oraşul rusesc Soci, care a găzduit Jocurile Olimpice de iarnă în 2014 - VIDEO

Numeroşi locuitori din oraşul rusesc Soci au fost evacuaţi, joi, după ce zona care a găzduit Jocurile Olimpice de iarnă din 2014 a fost inundată, relatează BBC News Online.

1055 afișări
Imaginea articolului Inundaţii în oraşul rusesc Soci, care a găzduit Jocurile Olimpice de iarnă în 2014 - VIDEO

Inundaţii în oraşul rusesc Soci, care a găzduit Jocurile Olimpice de iarnă în 2014 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cele câteva ore de ploi torenţiale au făcut impracticabile străzile din această staţiune de la Marea Neagră. Aeroportul internaţional din Soci a fost închis, iar circuitul de Formula 1 din districtul Adler situat în apropiere a fost inundat. Autorităţile au decretat situaţie de urgenţă dar nu au fost înregistrate victime.

"Nu este apă, nu sunt gaze, nu este curent electric. Au spus că problemele ar putea fi rezolvate peste noapte sau poate mâine", a declarat Alla Atakian, o localnică din Adler.

Înregistările video arată locuitorii deplasându-se în apa care le ajunge la genunchi. Într-un sat, un şarpe poate fi văzut înotând în apele care au invadat străzile.

Anatoli Pahomov, primarul oraşului Soci, a declarat pentru agenţia rusă Interfax că a fost instituită situaţie de urgenţă.

Precipitaţiile abundente au determinat umflarea apelor râurilor Hosta, Kudepsta şi Herota. Autorităţile locale au avertizat că în largul coastelor se pot forma tornade care pot pătrunde pe uscat.

Inundaţiile din Soci au loc după un episod similar produs săptămâna trecută în capitala georgiană Tbilisi, unde au murit 19 persoane. Zeci de animale au fugit atunci de la grădina zoologică, inclusiv un tigru care a ucis un bărbat şi care ulterior a fost împuşcat. Grădina zoologică din apropiere de Soci a fost ocolită de inundaţile de joi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici