Iranul avertizează Damascul cu privire la utilizarea armelor chimice

Iranul a avertizat, luni, în mod implicit Siria că o eventuală utilizare a armelor chimice ar conduce la pierderea oricărei urme de legitimitate a Guvernului sirian.

612 afișări
Imaginea articolului Iranul avertizează Damascul cu privire la utilizarea armelor chimice

Iranul avertizează Damascul cu privire la utilizarea armelor chimice

Răspunzând unei întrebări cu privire la o eventuală utilizare de către Damasc a armelor chimice şi cu privire la reacţia Teheranului în această situaţie, ministrul iranian al Afacerilor Externe, Ali Akbar Salehi, a afirmat că "dacă ipoteza s-ar verifica (...) va fi sfârşitul a tot".

"Dacă o ţară, oricare ar fi ea, inclusiv Iranul, utilizează arme de distrugere în masă, acesta este sfârşitul validităţii, legitimităţii (...) acelui guvern", a spus Salehi, care a participat la o dezbatere organizată de Council on Foreign Relations, un centru american de studii.

Mai mulţi responsabili occidentali au avertizat Damascul cu privire la utilizarea arsenalului său chimic sau asupra riscului ca acesta să cadă în mâinile grupărilor extremiste.

Damascul a recunoscut pentru prima dată la sfârşitul lunii iulie că posedă arme chimice şi a ameninţat că le va utiliza în cazul unei intervenţii militare occidentale, dar niciodată împotriva populaţiei sale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici