Islamist norvegian revenit din Siria, condamnat la opt ani de închisoare pentru terorism

Un militant islamist norvegian găsit vinovat că s-a deplasat în Siria pentru a deveni membru al reţelei teroriste Stat Islamic a fost condamnat de o instanţă din Oslo la opt ani de închisoare, informează site-ul NordicPage.

258 afișări
Imaginea articolului Islamist norvegian revenit din Siria, condamnat la opt ani de închisoare pentru terorism

Islamist norvegian revenit din Siria, condamnat la opt ani de închisoare pentru terorism (Imagine: AP/Mediafax Foto)

Ishaq Ahmed, în vârstă de 24 de ani, originar din oraşul norvegian Fredrikstad, a fost condamnat la opt ani de închisoare pentru "pregătirea unui atac terorist".

Tânărul islamist s-a declarat nevinovat, explicând că a mers în Siria pentru a desfăşura activităţi umanitare. Bărbatul a revenit în Norvegia în 2014, după ce a fost rănit la picior în conflictul din Siria.

"Instanţa a stabilit fără niciun dubiu că inculpatul a fost, cât timp s-a aflat în Siria, un combatant activ al organizaţiei teroriste Stat Islamic şi al grupului islamist Jabhat al Nusra", a anunţat Tribunalul districtual din Oslo.

În mai, alţi trei islamişti au fost condamnaţi în Norvegia pentru participarea la conflicte din Orientul Mijlociu.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici