Islamiştii filipinezi au ucis un ostatic german

Islamiştii filipinezi din cadrul grupării Abu Sayyaf au asasinat un ostatic german, a anunţat luni Institutul SITE, care supraveghează site-uri fundamentaliste.

488 afișări
Imaginea articolului Islamiştii filipinezi au ucis un ostatic german

Islamiştii filipinezi au ucis un ostatic german (Imagine: Shutterstock/ Mediafax Foto)

Gruparea a publicat o înregistrare video în care un membru al Abu Sayyaf se pregăteşte să îl asasineze pe Jurgen Kantner, răpit anul trecut, potrivit Le Figaro.

Imaginile par să confirme informaţii preliminare privind asasinarea ostaticului de 70 de ani.

Gruparea Abu Sayaf, acuzată că ar fi la originea celor mai mari atacuri din istoria arhipelagului, a cerut suma de 30 de milioane de peso (560.000 de euro) pentru a-l elibera pe ostatic.

După expirarea termenului de răscumpărare, gruparea filipineză Abu Sayyaf l-a decapitat pe cetăţeanul german Jurgen Kantner, anunţă Institutul SITE.

Armata filipineză a anunţat, pe data de 7 noiembrie, că a găsit ambarcaţiunea Rockall a lui Jürgen Kantner plutind în sudul Filipinelor. Trupul soţiei sale, Sabine Merz, a fost găsit la bordul navei, prezentând o rană provocată de un glonţ.

Cuplul a mai fost răpit în 2008 de către piraţii somalezi în Golful Aden. Cei doi au fost ostatici ai piraţilor timp de 52 de zile.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici