Israelul a intensificat cooperarea cu Egiptul, acceptând prezenţa militară egipteană în Sinai

Israelul a intensificat cooperarea militară cu Egiptul, ceea ce permite trimiterea de trupe egiptene în Peninsula Sinai pentru protejarea infrastructurii de transport al gazelor, informează ziarul Yediot Aharonot.

25 afișări
Imaginea articolului Israelul a intensificat cooperarea cu Egiptul, acceptând prezenţa militară egipteană în Sinai

Israelul a intensificat cooperarea cu Egiptul, acceptând prezenţa militară egipteană în Sinai (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Serviciile premierului Benjamin Netanyahu şi ale Ministerului Apărării au refuzat orice comentariu.

Potrivit ziarului citat, trupele egiptene vor primi permisiunea de a staţiona în Peninsula Sinai pentru o perioadă determinată, până va fi limitată revolta triburilor beduine locale.

Conform Yediot Aharonot, vicepreşedintele Omar Suleiman ar fi cerut Israelului, la începutul mişcării de contestare din Egipt, să permită trimiterea a 3.500 de militari egipteni în Peninsula Sinai pentru protejarea reşedinţei lui Hosni Mubarak din Sharm el-Sheih şi instituţii din Rafah.

Israelul a răspuns parţial acestei solicitări, permiţând trimiterea în Sinai a două batalioane egiptene, adică mai puţin de 700 de militari, conform Yediot Aharonot.

La începutul lunii februarie, persoane rămase neidentificate au atacat un gazoduct din nordul Podişului Sinai care aprovizionează Iordania.

Anexele Tratatului de Pace israelo-egiptean din 1979 prevăd demilitarizarea Podişului Sinai, unde, din 1981, este staţionată o Forţă multinaţională de Control (MFO - Multilateral Force and Observers).

Go4it.ro transmite LIVE de la World Mobile Congress. Zeci de telefoane se lansează acum! Citeşte noutăţile la cald.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici