Israelul pregăteşte o altă ofensivă majoră: Netanyahu a ordonat armatei să planifice evacuările din Rafah

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a ordonat armatei să se pregătească pentru evacuarea civililor din oraşul Rafah, situat în sudul Gazei, înainte de o ofensivă extinsă împotriva Hamas, scrie BBC.

692 afișări
Imaginea articolului Israelul pregăteşte o altă ofensivă majoră: Netanyahu a ordonat armatei să planifice evacuările din Rafah

Israel pregăteşte o altă ofensivă majoră: Netanyahu ordonă armatei să planifice evacuările din Rafah

Benjamin Netanyahu le-a cerut oficialilor militari şi de securitate să „prezinte cabinetului un plan combinat pentru evacuarea populaţiei şi distrugerea batalioanelor” Hamas, a declarat vineri biroul său.

„Este imposibil să se atingă obiectivul războiului fără a elimina Hamas şi lăsând patru batalioane Hamas în Rafah. Dimpotrivă, este clar că activitatea intensă din Rafah necesită ca civilii să evacueze zonele de luptă”, se arată în comunicat.

La începutul acestei săptămâni, Netanyahu a declarat că a ordonat trupelor să se „pregătească să opereze” în Rafah şi că „victoria totală” a Israelului asupra Hamas este la doar câteva luni distanţă.

Aproximativ 1,5 milioane de palestinieni se află în Rafah, unde s-au refugiat din restul teritoriului.

Statele Unite au avertizat Israelul că o invazie în Rafah ar fi un „dezastru”, în timp ce UE şi ONU şi-au exprimat îngrijorarea. Grupurile umanitare spun că nu este posibilă evacuarea tuturor locuitorilor din oraş.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
netanyahu,
rafah,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici