Israelul promite să răspundă la un atac al Iranului, în timp ce Occidentul face apel la reţinere

Israelul a declarat că va exista un răspuns la barajul de drone şi rachete lansat de Iran în weekend, în timp ce Marea Britanie şi SUA îndeamnă Tel Avivul să nu riposteze, pe fondul temerilor privind izbucnirea unui conflict mai amplu în Orientul Mijlociu, potrivit Sky News.

335 afișări
Imaginea articolului Israelul promite să răspundă la un atac al Iranului, în timp ce Occidentul face apel la reţinere

Israelul promite să răspundă la un atac al Iranului, în timp ce Occidentul face apel la reţinere

Şeful armatei israeliene, generalul-locotenent Herzi Halevi, a declarat că Israelul încă îşi analizează paşii după ce Iranul a lansat un atac cu sute de drone, rachete balistice şi rachete de croazieră.

Dar el a declarat că atacul iranian de sâmbătă „va fi întâmpinat cu un răspuns”.

Atacul - în urma căruia SUA, Marea Britanie, Franţa şi Iordania au ajutat Tel Aviv-ul să doboare rachetele şi dronele lansate asupra Israelului - a stârnit îngrijorări semnificative cu privire la o escaladare a conflictului.

Premierul Rishi Sunak a declarat că „toate părţile trebuie să dea dovadă de reţinere” şi a dezvăluit că va vorbi cu premierul israelian Benjamin Netanyahu.

Ministrul de externe David Cameron declarase anterior pentru Sky News că Iranul şi-a arătat natura „malignă”, dar că atacul său a fost „un eşec aproape total”. Cameron a declarat că Marea Britanie „speră că nu va exista un răspuns de retorsiune” şi a îndemnat Israelul să dea dovadă de reţinere.

„Acesta este un moment în care trebuie să gândim cu capul, dar şi cu inima”, a spus fostul premier. „Să fim atât inteligenţi, cât şi duri”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici